TTS on julkaissut Opetushallituksen rahoittaman hankkeen tuloksena selkokielisen kuvasanakirjan henkilö- ja tavaraliikenteen sekä varastoalan termeistä. Kuvasanakirja on tarkoitettu alan maahanmuuttajaopiskelijoille, oppilaitoksille, kouluttajille ja työssäoppimisen ohjaajille helpottamaan keskinäistä vuorovaikutusta.

Liikenteen alan koulutuksessa, erityisesti pääkaupunkiseudun henkilöliikenteessä, maahanmuuttajien osuus aikuiskoulutuksessa on suuri ja TTS (Työtehoseura ry) on merkittävä kuljetusalan koulutuksenjärjestäjä Uudellamaalla. Maahanmuuttajat opiskelevat ammattiin suomenkielellä, ovat työssäoppimassa ja työllistyvät suomalaisiin työyhteisöihin. Tutkinnon suorittaminen ja työllistyminen koulutuksen jälkeen vaatii ammattitermistön hallintaa.

Kierrevihkon muotoon sidottu kirjanen sopii taskuun ja siinä on laminoidut sivut, joten opiskelijan on helppo pitää sitä mukanaan kaikissa tilanteissa. Valokuvien tukena on selkosuomenkielinen selostus asiasta. Kuvasanakirjan avulla kouluttaja tai työssäoppimisen ohjaaja voi havainnollisesti esittää opittavaa asiaa. Kuvasanakirja helpottaa opiskelijan ja kouluttajan välistä vuorovaikutusta, ja auttaa heitä viestimään samalla kielellä sekä rohkaisee maahanmuuttajaopiskelijaa myös kysymään hänelle epäselvistä asioista. Ammattikielen ja vuorovaikutuksen parantuminen lisää myös työturvallisuutta ja työhyvinvointia.

Julkaisu: Alasuutari, S., Saarikivi, J., Rautio, M., Tokola, M., Lyra, T., Back, R., Lähde, T. Pulkkinen, H. ja Ulvinen M. 2010. Logistiikkatermejä. TTS:n raportteja ja oppaita 47. ISSN 1799-2435. ISBN 978-951-788-415-0. 56s. (hinta 14 €)

Julkaisua on saatavissa osoitteessa www.ttskauppa.fi

Lisätietoa:

TTS - Työtehoseura
Sakari Alasuutari, tutkija
puh 044 7143 688
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.



TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto