Tavoitteena sujuva ja vaivaton yhteistyö tila- ja laiteresurssien hyödyntämiseksi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja TTS ovat aloittaneet yhteistyön, joka koskee autokatsastajien koetilaisuuksiin liittyviä tiloja, laitteita, ajoneuvoja ja järjestelyjä.

Jatkossa autokatsastajien koetilaisuuksia pidetään TTS:n tiloissa Nurmijärven Rajamäellä. Yhteistyön tavoitteena on sujuva ja vaivaton yhteistyö tila- ja laiteresurssien hyödyntämiseksi Trafin ja TTS:n välillä.

Trafi järjestää vuosittain noin 20-30 kevyen kaluston tutkintotilaisuutta ja noin 10-15 raskaan kaluston tutkintotilaisuutta.

”Trafille on tärkeää, että tutkintoja pystytään järjestämään joustavasti, katsastajien saatua opintonsa valmiiksi. Tärkeää on myös tutkintopaikan puolueettomuus ja tasapuolisuus kaikkia katsastajia kohtaan.”, kertoo Trafin valvonta ja luvat -yksikön päällikkö Sami Peuranen.

TTS kouluttaa auto- ja pienkonealalla muun muassa ajoneuvonasentajia, joiden koulutusohjelmaan katsastushuollot ja -tarkastukset kuuluvat.

”Yhteistyö Trafin kanssa on TTS:lle tärkeää, sillä se edellyttää meiltä palvelujen ja laitekannan edelleen kehittämistä. Samalla se antaa mahdollisuuden koulutuksen laadun kehittämiseen, koska asentajien on tärkeää tuntea liikenneturvallisuuden edellyttämät ajoneuvon tarkastukset. Olemme hankkineet muun muassa ravistimen raskaankaluston akselistojen välyksentarkastukseen sekä henkilöautojen iskunvaimennustesterin. Samalla olemme uusineet myös pakokaasujärjestelmäämme sekä muun muassa valojen tarkistuspeilejä katsastustarkastusprosessin mukaiseksi. Myös jarrudynamometriämme uudenaikaistetaan uudella ohjainlaitteella”, kertoo auto- ja pienkonealan koulutuspäällikkö Kari Kaihonen.

Linkki kuvaan >>
Kuvateksti: Trafi järjestää jatkossa autokatsastajien koetilaisuuksia TTS:n tiloissa Nurmijärven Rajamäellä. Kuvassa meneillään marraskuussa järjestetty koetilaisuus.


Lisätietoja


TTS - Työtehoseura
Kari Kaihonen
koulutuspäällikkö
Gsm 040 7647 960
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


TRAFI
Sami Peuranen
yksikönpäällikkö
Gsm 050 566 4953
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto