TTS:ltä ja ProAgrialta uusi yhteinen valmennusohjelma

TTS ja ProAgria ovat yhteistyössä rakentaneet maatilayrittäjille suunnatun uuden johtamisen valmennusohjelman, jonka tavoitteena on kehittää yrittäjien johtamisosaamista ja saada sitä kautta aikaan entistä parempaa tulosta sekä valmiuksia yrityksen edelleen kehittämiseen.

TTS ja ProAgria lupaavat, että valmennukseen osallistuvat yrittäjät saavat konkreettiset työvälineet ja johtamistaidot yritystoiminnan kasvuun, henkilöstöjohtamiseen, tuloksen parantamiseen ja konsernin johtamiseen. Lisäksi yrittäjät saavat mm. apua investointien toteuttamiseen ja muutoksen johtamiseen, työkalut riskien hahmottamiseen ja hallintaan, esimerkkejä toimivista ja tuloksellisista ratkaisuista yrityksen muutostilanteissa sekä huippuasiantuntijoiden tukea oman muutos- tai kehitysprojektin läpiviemiseen.

Kaikki valmennukseen osallistuvat osoittavat johtamisosaamisensa suorittamalla yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Yritysjohtamisen pelisäännöt koskevat myös maatilojen johtamista
- Maatalous on viimeisten vuosien myötä muuttunut yhä markkinaehtoisemmaksi. Tulevien vuosien ennusteet näyttävät suunnan voimistuvan entisestään. Maatalouden rakenne muuttuu voimakkaasti johtuen tuottavuuden kasvuvaateista ja teknologisesta kehityksestä. Yritysjohtamisen pelisäännöt koskevat enenevässä määrin myös maatilojen johtamista, olipa kyseessä sitten maatilan resurssien ja talouden kuin myös henkilöstön johtaminen. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto antaa hyvät eväät maatilan kehittämiseen ja johtamiseen maatilatalouksien yhä vaativammassa toimintaympäristössä, kertoo TTS:n toimitusjohtaja, professori Tarmo Luoma.

- Viime kevään asiakastutkimuksemme tulokset korostivat selvästi yritysmäisen johtamisen merkitystä maatilan toiminnassa. Maatilayrityksen toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti viimeisen parin vuoden aikana mm. tuotantopanosten ja tuotteiden hintavaihtelujen osalta. Muutos edellyttää tilatasolla jatkuvaa seurantaa ja suunnittelua sekä tehtyjen suunnitelmien päivittämistä, kertoo ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Jouko Setälä..

Ensimmäisenä johtamisvalmennus sikatilayrittäjille
Sikasektorilla erityisesti on koettu tarvetta yritysjohtamisen valmennuksiin yksikkökokojen kasvaessa, toiminnan monipuolistuessa ja henkilöstöjohtamisen korostuessa. Siksi ensimmäisen johtamisvalmennuksen yrittäjiksi valittiin sikayrittäjät.

- Olemme kuunnelleet asiakastyössämme sikayrittäjien tarpeita johtamisosaamisen kehittämiseksi ja niiden keskustelujen pohjalta rakentaneet ohjelman vastaamaan tarpeisiin. Ohjelmassamme lähipäivien anti on heti siirrettävissä omaan kehitysprojektiin eli käytäntöön. Kouluttajina meillä toimii liikkeenjohtamisen ammattilaiset. Ulkomaanjaksolla pystymme tarjoamaan edelläkävijäkohteita kansainvälisten kontaktiemme kautta. Erityisesti painotamme sisällössä henkilökohtaista kehitystyötä ja kokemusten vaihtoa yrittäjien kesken. Johtamisvalmennuksella on ollut jo hyvä ennakkokysyntä, iloitsee ProAgria Liha Osaamiskeskuksen toimitusjohtaja Ari Nopanen. Pilottiryhmän jälkeen johtamisvalmennukset aloitetaan myös muille maatilayrittäjäryhmille.

Sikatilayrittäjien johtamisvalmennukseen voi ilmoittautua valmennuksen internet-sivuilla osoitteessa www.proagria.fi/johtamisvalmennus

Lisätietoja
Tarmo Luoma
, TTS:n toimitusjohtaja, 050 387 9525, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jouko Setälä
, ProAgria Keskusten Liitto, toimitusjohtaja, 020 7472 403, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ari Nopanen, ProAgria Liha Osaamiskeskus, toimitusjohtaja, 0400 432 582, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.proagria.fi/johtamisvalmennus

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto