Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 120 ov  

Suuntautumisvaihtoehdot:
- kokki
- tarjoilija
- vastaanottovirkailija 

Matkailu- ja ravintola-alan kuvagalleriaan pääset tästä http://www.tts.fi/galleria/matkailu_ja_ravintola/
 
   
   
Koulutusmuoto
Nuorten koulutus, perustutkinto
 
   
Koulutuksen kesto
Peruskoulupohjaisena 3 vuotta ja YO -pohjaisena 2 vuotta.
 
   
Koulutuspaikka
TTS KOULUTUS, Lönnrot Opisto, 09220 Sammatti
 
   
Koulutuksen aloitusajankohdat
ELOKUUSSA 2010
 
   
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan yhteishaun kautta tai suorahakulomakkeella.  
Yhteishaussa nro 152 (pk) ja nro 210 (yo). Oppilaitoksen numero on 0324.
 
   
Opintojen rahoitus
Koulutuksen ajalle voi hakea opintotukea. Lisätietoja www.kela.fi
 
   
Asuminen ja ruokailu

- Opiskelija voi hakea opiskelija-asuntolapaikkaa. 
  Asuminen opiskeluviikkojen (ma-pe) aikana maksutonta niille henkilöille, jotka
  on valittu opiskelija-asuntolaan asukkaaksi.

  Hakemus opiskelija-asuntolaan:
  alt ASUNTOHAKEMUS (pdf)

- Maksuton lounas opiskelupäivinä
 
   
Opiskelukustannukset
- Kirjat
- Työvaatteet
(Opetus on maksutonta)
 
   

Mitä hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnossa opiskellaan?

Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet hotelli- ja ravintola-alan eri tehtäviin ja erikoistuneen osaamisen ravintolakokin tehtävään.

Ravintolakokki osaa suunnitella ja valmistaa ravintoloiden ruoka-annoksia gastronomian vaatimusten mukaan. Sen lisäksi ravintolakokki osaa salin ja jopa hotellin vastaanoton perustyöt.

Ravintolakokin työssä ovat tärkeitä kädentaidot, esteettinen näkemys ja yhteistyöosaaminen. Opinnot kestävät peruskoulupohjalta 3 vuotta, lukion tai muun ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla 2 vuotta. Jatko-opintomahdollisuus ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, esimerkiksi restonomi AMK.

Opintojen rakenne

1. Ammatilliset tutkinnon osat (90 ov)

Pakollinen tutkinnon osa: Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen (20 ov)

Suuntautuminen:

Asiakaspalvelun koulutusohjelma, tarjoilija
* Asiakaspalvelu ja myynti (20 ov)
* Annosruokien ja juomien tarjoilu (20 ov)

tai

Kokin koulutusohjelma, kokki
* Lounasruokien valmistus (20 ov)
* Annosruokien valmistus (20 ov)

tai
Hotellipalvelun koulutusohjelma, vastaanottovirkailija
* Asiakaspalvelu ja myynti (20 ov)
* Vastaanoton asiakaspalvelu (20 ov)

Tutkinnon osiin sisältyy työssäoppimista vähintään 20 opintoviikkoa, yrittäjyyttä vähintään 5 opintoviikkoa
ja opinnäyte 2 opintoviikkoa.

Valinnaiset tutkinnon osat (30 ov)

2. Ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat ammatillisessa
peruskoulutuksessa, YHTEISET OPINNOT (20 ov)

3. Vapaasti valittavat tutkinnon osat ammatillisessa
peruskoulutuksessa (10 ov)

KAKSOISTUTKINTOMAHDOLLISUUS!

Opintojen toteutus
- Opiskelusta 96 ov suoritetaan lähiopetuksena Lönnrot Opistossa ja 24 ov työssäoppien.
- Ammattiosaamisen näytöt suoritetaan työssäoppimisen aikana alan yrityksissä.
- Lukuvuosi kestää elokuusta toukokuuhun, opiskeluviikko on maanantaista perjantaihin.
- Opiskelijoilla on mahdollisuus asua maksuttomassa opiskelija-asunnossa 2 hengen huoneessa.
- Monenlaista toimintaa vapaa-aikana

 
   
Kansainvälisyys
Mahdollisuus suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Työssäoppimispaikkoja on mm. Belgiassa, Norjassa, Unkarissa, Italiassa ja Virossa.
 
   
Työpaikkoja valmistumisen jälkeen
- Ravintolat
- Hotellit
- Rahti- tai matkustaja-alukset
- Juhlapalveluyritykset
 
   
Työtehtäviä valmistumisen jälkeen
Ravintolan ruoanvalmistus-, esikäsittely ja varastointitehtävät
 
   
Lisätietoja
Pirjo Lankinen, koulutussihteeri
Gsm 050 3870 066

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto